Min hovedperson har oprettet en blog

fred_lille.jpg

Miriam fra min kommende roman har fået sig en blog. Og hun er minsandten kommet i snak med læsere, andre forfattere – og en af sine medpersoner fra bogen.

Mærkelig verden. Tænk, hvad hovedpersoner kan finde på. Hun har endda lavet en linkliste og kan åbenbart lide Virginia Woolf  – og Ordbog over det danske Sprog.

Reklamer

4 kommentarer

 1. Det er “syret” læsning. Mon det også er syret at skrive?

 2. Jeg mener: vi er jo tilbøjelige til at tage for givet, at personerne bag en blog er virkelige. Og det er i grunden noget pjat, for det kunne jo også være løgn og latin fra ende til anden, og er det sikkert også i mange tilfælde. Vi iscenesætter os selv.
  Og nu står vi så med en fiktiv blog-skriver – og så synes vi straks, at hun er virkelig!
  Det er det, der er lidt syret.

 3. Det er faktisk syret at skrive – det føles lidt grænseoverskridende ligefrem. Meget udleverende på en mærkelig måde, og samtidig ved jeg, at nogle måske vil føle sig ‘holdt for nar’ (har bl.a. for en tid siden set nogle reaktioner på ‘Anna Pihls’ blog). Men jeg ser det som en litterær genre, hvor jeg ikke holder folk mere for nar, end jeg gør, når jeg serverer læserne en roman.

  Det interessante er så, at denne genre er dynamisk og kræver mere umiddelbar, nogenlunde kontinuert skriven for at leve.
  Det rigtig spændende er, at der kommer læsere ind og kommenterer – nogle taler til forfatteren bag, andre taler til min hovedperson. Nogle vidste jeg, nok ville komme og være med, andre har bare været en glædelig overraskelse.
  Og så er de andre hovedpersoner også begyndt at tale med nu…

  (Jeg tror lige, jeg gør den her til en post også)

 4. Du har ret, det er en litterær genre. Spændende og ny.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: