Til helvede med Ole

olpes-bog.jpg

1. november udkommer en bog om at gå ad helvede til. Den hedder Græd vagabond – når din sol går bag sky. Det er en beretning om Ole Petersen, som pludselig beslutter at gå en tur. En ret lang tur. Han følger gamle spanske pilgrimsruter og spadserer 3500 kilometer.

Efter smadrede fødder, 1400 km, besat, tavs konkurrence med andre pilgrimme og mareridtsagtig kollaps på et pænt spansk hotel opdager han, at turen er mislykkedes, og at han må tage endnu 800 km. Og så lidt mere.

Det er historien om en mand, som i bogstaveligste forstand går i sig selv og til ro.
Og læseren opfordres ikke til at gøre det samme. Bogen er der bare, og man kan lænestols-gå med på Ole Petersens fodrejse. Hvad man vil bagefter, bestemmer man selv.

Græd Vagabond – når din sol går bag sky
er en rapport fra en indre og ydre rejse. En meditativ bog om en vandring fra nutidig vestlig uro ind i et selvforglemmende flow, der lader en cirkel sluttes.

Jeg har fået lov at udtale mig om bogen på dens forflap, og dette er ordene:

Græd Vagabond – når din sol går bag sky er ikke en sådan-redder-man-sit-liv-koncept-&-hurra-jeg-gjorde-det-OGSÅ-bog. Den er helt anderledes moden og selvstændig og maner ikke til efterligning, men til personlig eftertanke og personligt valg. Og bogen tør godt være stilfærdig.
Det er stærkt og smukt.

Græd vagabond – når din sol går bag sky
Ole Petersen
ISBN 978-87-92032-77-5
Forlaget Herodaman, i kommission hos forlaget Underskoven
205 sider, 198 kr.

3 kommentarer

 1. Den lyder spændende. Er den også på biblioteket?

 2. Hej Vandrefugl – og velkommen til.

  Jeg har lige tjekket, og foreløbig findes bogen tilsyneladende ikke på bibliotekerne, men jeg vil ganske bestemt tro, den kommer.
  Og ja, det er spændende læsning 🙂 – man bliver grebet af bogens stille flow i de ydre og indre “kampe” og sejre. Og så også bare af dette specielle: At gå så pokkers langt med sit habengut på ryggen.

  Venlig hilsen
  Ane-Marie

 3. […] er også aktuel med en usædvanlig fagbog om et usædvanligt emne, nemlig en pilgrimsvandring gennem Spanien – og gennem eget […]

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: