Læs en forførelse i Weekendavisen

hans-06sh.jpgMin kollega Hans Schmidt Petersens Eivissa anmeldes i dag på det skønneste i Weekendavisen. Anmeldelsen er i sig selv et helt lille vidnesbyrd om en forførelse. Anmelderen Liselotte Wiemer indleder med at være i tvivl om bogens slutning, men hun slutter med at være solgt til romanens sprog og stil.

Om sproget og stilen skriver hun:

“Vi aner kun uråd i kraft af sproget. Den 19-årige jeg-fortællers virkningsfulde og pointerede stil, som Hans Schmidt Petersen med sikker hånd adopterer. Og så den farefulde flakken i tid. Der er før og et efter. Noget som fortælleren ved, men ikke siger. Ikke nu. Ikke lige nu. Og noget han ikke ved. Ikke endnu. Så læseren til sidst selv bliver en del af et spil og et net og en tåge. For fra hvilket punkt er historien fortalt?”

Hun har givet anmeldelsen overskriften “Uro!!!” og skriver i teaserteksten:

“Regelbrud. Hans Schmidt Petersen har fat i den gysende del af det psykologisk-erotiske kammerspil for ung mand og lidt ældre kvinde.”

Resten af den lækre anmeldelse må man læse i Weekendavisen.
Personligt glædes jeg meget ved Liselotte Wiemers opfattelse af den kvindelige hovedperson Rahel (Barbaraer ses ikke ens af mænd og kvinder…) – og anmelderens korte fyndige sammenfatning af den i mine øjne underdejlige hushøje bøsse Adrian er virkelig avisens pris værd!

Bravo og tusindfold tillykke, Schmidt Petersen!
Som du kan gøre læsere urolige og ude af deres gode skind. Mellem stolene sidder Hans Schmidt Petersen og får folk til at tvivle på det hele. Det er en værdifuld evne, den at kunne se det usete og pege det ud, så læseren ikke kan undslippe.

——-

eivissa.jpg

Eivissa
Hans Schmidt Petersen
Aschehoug oktober 2007

En kommentar

  1. Spændingen stiger

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: