Min sex: åndeløst erotisk, kildrende eller alt for meget, alt for udpenslet?

ambrun07.jpg

Også sexen i min roman Fred og Ro har været til vurdering hos anmeldere og læsere i det forløbne år. Mange fandt den fin og rosværdig, mens nogle få andre – herunder Jydske Vestkysten – gav udtryk for, at den var alt for meget og alt for detailleret.

Først – vanen tro – et par klip af de positive reaktioner:

“Tilmed har de to hovedpersoner det mest nedsmeltende sexliv, jeg mindes at have oplevet på print i en dansk roman.”
Litteraturmagasinet Sentura

”[…] Kjeldberg forstår at bevare en meget fin balance imellem det direkte pornografiske og det blidt erotiske, selv når hun skildrer endnu tabubelagte seksuelle udfoldelser. Erotikken taler sit eget sprog og fortæller sin egen historie hele romanen igennem.”
Sentura- og Kristeligt Dagblad-anmelder Tina Charlotte Møller på sin blog Ordholder

“Det er ikke sex, det er åndeløst erotisk og utrolig smukt beskrevet”.
Forfatteren Kirsten Nørgaard

“Kjeldbergs roman er en sand samling af sex-scener af – og her åbenbarer forfatterinden en vellykket pen – kildrende erotisk tilsnit.”
Der Nordschleswiger

”[…]de erotiske scener mellem Miriam og Hannes er stærke.”
Kåemer Asmussen, anmelder på Fyldepennen.dk

”Brændende erotik, der svinger mellem ekstase og kvalme forøger bare sanseindtrykket gennem hele romanen. Som linedans på et samuraisværd.”
Bogrummet.dk, tj

”Sex kan forfatteren også skrive. I den grad! Meget detaljeret, smukt og stærkt og som udtryk for de mest forskelligartede følelser”.
Litteratursiden.dk’s blog, Anne Louise

Og så var der dem, der syntes, det var for meget:

“[…] med – alt for mange – udpenslede sexscener.”
Jydske Vestkysten

“Min hovedanke mod bogens litterære kvalitet er ubalancen mellem det seksuelle og resten af bogen. Jeg synes, at den spinkle sprogtone (som jeg sætter højt) og den antydede og langsomt voksende konflikt og indsigt kommer til at stå i skyggen af det erotiske. Som om det erotiske er tilføjet senere. Det er ikke nok for mig at det seksuelle er saftigt og flot beskrevet. Det tar ligesom opmærksomheden fra helheden.”
“[…]sex behøver en kraftigere legalisering i litteratur end så mange andre temaer”.
Poul Høllund, forfatter

Døm selv, kære læser 🙂

4 kommentarer

 1. Meget smukt og erotisk! Det påvirkede mig. Fnis.

 2. Tusind tak, kære Spacemermaid. Hvor er det dejligt med en så ærlig og personlig udmelding.
  Jeg blev meget glad.
  Man vil jo så gerne se sit skriveri fungere, og erotikken mellem Miriam og Hannes er tænkt smuk og stærk og dejlig (og barsk nu og da) i skriveprocessen – som en del af et intenst følelsesspil også.

 3. Velskrevet, smukt og medrivende 🙂
  Jeg beundrer forfattere, der tør skrive sex-scener – og tilmed gør det så levende og flot som du. Lutter tommelfingre op herfra!

 4. Tusind tak!
  Det er en dejlig melding at få!

  Har erfaret at sexskildringer kan vække mange følelser hos læserne, også følelser, som formentlig går virkelig langt ud over ens teksts indhold og derved i visse tilfælde måske præger læsningen af teksten i mere ‘mørk’ retning – så det er rigtig opløftende at få en så positiv respons.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: