Plejehjemspersonale lever i fantasi om en bus – demente lindres

bus_stop.jpg Foto: Marcelo Terraza

Denne fortælling fra virkeligheden er, så jeg græder:

Et plejehjem i Horsens har bygget et fiktivt busstoppested i forhallen. Her søger rastløse demente hen, når de vil hjem til deres forlængst afdøde forældre eller ægtefæller.
Personalet venter tålmodigt på “bussen” med de gamle, mens de taler med dem om de mennesker, de vil besøge. Efter en tid falder de demente til ro, de har fået talt, fået luft for følelser – og kan følges tilbage til en fredelig kop kaffe.

Hvor er det fint og stort. Personalet lever en fiktion, indfølende og fantasifuldt, man er fri for at bruge magt, og de gamle får lindring.

Levet litteratur på dagligplanet.

Bravo!

Kilde: Politiken.

Reklamer

6 kommentarer

 1. Det er fandme fantastisk!
  🙂
  og ja, det er vist noget af det litteraturen også kan.

 2. Elegant løsning på ubehageligt problem. Mere af det. Lad de kreative hoveder i det offentlige få plads til at gøre det, der skal til. De kan godt…

 3. Ja ikke, Kirsten? Jeg finder det så smukt, at man skaber en historie, agerer den, midt i en travl plejehjemsdag, travle sygehjælpere etc., – og det virker! Så fint, at man tør kaste sig ud i det.

  Hej Morten og velkommen her – ja, det kan vi ikke få for meget af, sådan en kreativitet, empati og fleksibilitet. Så fornemt!

 4. Ja, det er et sjovt initiativ. Lad os håbe det virker. Værre er det hvis de både skal have bus, tog og rutebilstoppested – så kan der blive trængsel på gangene.

  http://www.tinathomsen.wordpress.com

 5. (Jeg tør ikke tænke lufthavn…)

 6. Men virkelig smukt projekt, synes jeg.
  For hvad er virkeligheden? Også tankerne og følelserne, i den grad også dem.

  Og så fint ikke at forsøge at overbevise demente om kolde facts, men arbejde med på det, de føler og husker.

  Det er god behandling, respektfuld og kærlig.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: