Marcipankrisen ses nu overalt – der brændes marcipanbrød

Gorzelak (Bo) har lavet en flot billedlig spidsformulering af Marcipankrisen.
Ordet opfandt Tina Charlotte Møller.

Reklamer

14 kommentarer

 1. Heeelt udenfor kontekst – men tak for at nominere den stille pige (hvis eksistens jeg ikke anede noget om før din nominering)., en blog jeg fremover vil komme til ikke bare at læse selv, men så absolut også henvise kolleger til. –
  Tak for det. 😀

  Og hvad marcipankrise og Barbara angår (var det ikke det hun hed?)
  Så kan jeg anbefale hende at flytte til Malmö – hvor bibliotekets indkøber helt åbenlyst har en tilsvarende “morale” siden hun også dømte min bog for, citat : “inte passande”.

 2. Den Stille Piges blog er stærke sager – i al stilfærdighed. Jeg har fulgt hende og hendes søn nu og da gennem – ja, det må efterhånden være flere år.
  Dejligt, hvis hun kan få mere opmærksomhed – og dermed måske også støtte i en tilsyneladende ret ensom kamp.

  Malmø? Inte passande? Hvad skete med din bog? Blev den bandlyst? Hvilken af dem?

  Og var det på ét bibliotek, eller var det at sammenligne med en lektørudtalelse – en anbefaling til alle landets biblioteker?

 3. “på græssets smaragdgrønne” og såvidt jeg ved var det en indkøber fra stadbiblioteket der havde denne meget personliget moralske holdning og brugte den som begrundelse for ikke at ville indkøbe bogen – Som om den kunne smitte….. (Men den findes jo heldigvis på de danske biblioteker, så jeg har faktisk ikke gjort så meget mere ved sagen)
  Min pointe var blot, at der her var en udvej for Barbara – i et land og en by hvor der findes sådan nogle venlige, fornuftige, censurerende og moralskt foredømmelige bibliotekarer der kunne tage ordentlig vare på Barbara. 😀

 4. Herlig historie – eller rettere temmelig forfærdelig.

  Ja, måske kunne den glæde mine boykotister…

  Men jeg skal lige forstå det ret – betød det så, at du ikke kom ind på det ene bibliotek, eller fik det betydning for hele det svenske indkøb af bogen?

  Hele indkøbskonceptet er faktisk interessant, for når man har været bruger af forskellige biblioteker rundt om her i DK, har man også registreret, at de forskellige biblioteker har lidt forskellig “tone” i deres udvalg af lekture. Hvad kommer det helt præcist af? Spændende at tænke over…

  (Jeg skal i øvrigt flux have bestilt din bog på bib. Nu er jeg dødnysgerrig!)

 5. Jeg ved det faktisk ikke. Egentlig troede jeg at det kun var det ene bibliotek, men jeg ved det ikke. Ved bare at den slet ikke findes på nogen svenske biblioteker…

 6. Men interessant det der med det enkelte biblioteks “tone”. Jeg har aldrig tænkt på det, men det er da muligt at der er sådan en “tone” – Uha, en uhyggelig tanke….

 7. Det har selvfølgelig nok meget at gøre med noget så basalt som kundeunderlagets efterspørgsel i det givne område – men næppe kun.
  Der er jo naturligvis også et bogudvalg bestående af mennesker på hvert bibliotek, så en syntese af visse personlige interessefelter, tolerancetærskler etc. må vel nødvendigvis slå igennem.

  Jeg husker, at jeg første gang bemærkede forskellen, da jeg flyttede til en mindre sjællandsk by, hvor man søreme kunne låne Barbara Cartland. Det havde man ikke kunnet der, hvor jeg før havde boet.
  (Og alt kan være ændret hundrede gange, det ligger jo tilbage i stenalderen 🙂 )

 8. Barbara Cartland…hm må vist erkende at jeg er en snob – kan huske engang hvor en person (ingen navne nævnt) skulle forsøge at gøre indtryk på mig, vedkommende havde så spurgt sig lidt for om hvad jeg var for en og havde fået oplyst, at jo hende Harning hun var vældig glad for bøger.
  Aha, tænkte vedkommende, og gav sig derfor straks til at fortælle mig om sin store samling Barbara Cartlands bøger. – det var ikke nogen succes, og jeg blev ikke spor imponeret.

  Men bare fordi jeg er en snob, berettiger det jo ikke et bibliotek også at være det – de skal vel tilbyde lidt af hvert, til enhver smag. Og uanset hvad jeg ellers måtte mene om Barbara Cartland kan man jo ikke sige andet end at konen har gjort det godt.

 9. Ja, hvis BC kan få folk til at læse, så er hun vel relevant. Og hun er vel egentlig ikke værre end så meget andet på bibliotekernes hylder. Ret beset.
  Men jeg må indrømme, at jeg næsten følte det som helligbrøde, da jeg som ung pige så hendes bøger stå på de tyste hylder på det dengang endnu højtidelige bibliotek.

  Hvorefter jeg i løbet af et par uger lånte alle hendes værker og åd mig gennem dem som candyfloss gennem søvnløse nætter!! – Bøvs! Og halsbrand!
  🙂

 10. BARBARA Cartland?? 😉

 11. Beo! 😉 Hahahahaha…..

 12. Åh hjælp – ER det stemmen fra det hinsides?!! 🙂

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: