Link-love, genreflirt, partner og solskinsbud

Jeg arbejder for tiden på at skrive en lille forlagsbestilt håndbog, som blandt andet omhandler det, man kunne kalde businessrelateret netadfærd.

I denne uge fik jeg ganske uventet en markant bekræftelse på, at selv i kredse, hvis arbejdsmæssige virke hovedsagelig er på net og blogs, kan der være en forbavsende mangel på fortrolighed med den praktiske anvendelse, anvendelighed og håndtering af fænomener som link-love, som det så smukt kaldes – samt et begrænset indblik i, hvordan google fungerer og anvendes af den, som vil eksponeres.

Og dermed et ekstra skvæt erkendelse af, at håndbøger om netadfærd – også for “professionelle” – stadig har deres berettigelse.
Og: det er jo godt nok at kunne føle, at man arbejder med noget, der er brug for…

Dette var også ugen, hvor jeg for alvor opdagede, at en ny genre, som jeg for tiden flirter med udi det skønlitterære, er pokkers svær og kræver endog meget omhyggeligt håndværk.

Det var også den uge, hvor jeg fik et grundigt indblik i en sparringspartners nuværende arbejde – og blev uhyre meget spændt, af flere årsager, som jeg dog ikke her og nu kan løfte slørene for.

Og det var ugen, hvor en meget uventet – og smuk – buket indløb og spredte solskin på en besværlig dag. Buketten syntes ekstra solksinsgul, fordi den relaterede til mine professionelle kompetencer…
(Så er man vist gammel – eller bare dødeligt skrive-hooked – når man hellere vil prises for kompetencer end for kvindelig ynde og charme…)

Nå, nu må jeg tilbage til flirten, den med genren altså 🙂

7 kommentarer

 1. Jamen, så vil jeg straks prise dig for din nørdede,skrivekuglede charme!!!!!!!!!

  Nu er det vel ikke en forbudt flirt? Jeg mener, du skal vel ikke til at gå nogle af os i lørik-bedene? Konkurrence fra dig, vil vi aldrig kunne klare 😉

  God vind, vand og blæst og sol 🙂

 2. Kan en päronsplit mon lokke dig til at fortælle lidt mere om din nye flirt?

 3. Opdagede en ny genre? Det lyder dælme interessant – come on…give us a bit more 🙂

 4. Hva nu hvis jeg opper bestikkelsen lidt og smider en ekstra päronsplit og en 88er ind?

 5. Tak for prisen, Kirsten! Nørdet skrivekugle – kan man være noget bedre? 🙂 I’m loving it, som visse siger.

  Njoh, måske er flirten lidt forbudt, det kommer an på, hvordan man ser det… Men lørisk er det nu ikke. Mht den slags leger jeg kun lidt med haiku nu og da – og det kun for at skærpe pennen til andre sager (og så fordi det er sjovt). Men det er ikke rigtig mit gebet, det må jeg bare erkende.

  Päronsplit (jeg er så nostalgisk, at jeg kalder den päronpinne) og 88? Huh, nu frister du, Harning, især med den der 88 – mums…
  Hmmm…

  Njah, det var ikke ligefrem en opdagelse af en ny genre. BPØ – det var opdagelsen af, at en genre, som er ny for MIG, også er meget kompliceret at udfolde sig i (i hvert fald for mig…).

  Men om flirtens beskaffenhed må jeg hellere holde tanden for tungen lidt endnu. Det er nemlig slet ikke sikkert, det bliver til noget, er jeg blevet klar over.
  De sidste dage har jeg været helt desperat, fordi jeg absolut ikke kunne få styr på sagen. Jeg har skrevet (og skrevet om) hvert minut, jeg kunne stjæle til det, og har ligget vågen om natten og inde i hovedet flyttet afsnit, “skrevet” til, “slettet” – og gået i panik ved tanken om, at jeg skulle miste styret på værkets struktur.

  Vi må se, hvad det ender med.

 6. Teater? Får man en præmie, hvis man gætter rigtigt?
  😉

 7. Du får simpelthen et signeret eksemplar af sagen, uanset om du gætter rigtigt eller ej 🙂

  Hvis det altså nogensinde bliver en “sag”…

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: