Hvad er det da, du laver, kvindemenneske?

amskrivende08Ja, hvad er det for noget? Skriver forfatteren – eller lopper hun den bare?

Tjah, én bog har hun opgivet.
Håndbogen, hun skrev på – den er i foråret blevet skrottet. Den handlede om et hjørne af blogverdnen og var allerede blevet uaktuel, mens forfatteren (mig, sagde hunden!) var i gang med at redigere på den – ikke mindst i lyset af, at “alle” synes at bevæge sig væk fra blogmediet og over på Facebook.
Min forlægger var så flink at acceptere min skrotning med venlig forståelse.

Til gengæld skriver jeg flittigt på min roman, som for tiden hedder Flaskepost. Jeg har endelig fået hul på dens temaer og mønstre.
Hvad handler den om? Jeg ved det ikke! Så spørgsmålet er, hvilken slags hul det er, jeg har fået…
Men jeg kan sige, at bogen er et svar på en anden forfatters værk om blandt andet hans og mit mildt sagt stormfulde venskab og samarbejde.

Brødjobmæssigt har jeg fået foden ind hos Allerkoncernen, hvor jeg har fået lov at freelance dejligt som tekstforfatter. Det er virkelig lærerigt – pennen skærpes under kyndig vejledning af en vidende og præcis – og særdeles sympatisk – redaktør.

Og i mellemtiden kan begge mine to seneste romaner stadig købes hos netboghandlerne – vistnok stadig billigst direkte hos forlaget Facet. Se bare her.

Fred og Ro fortæller om en hjemmetysk families kvaler og udartninger i skyggen af en uforarbejdet 2. Verdenskrig.

Marcipansøstre omhandler teenageseksualitet i krydsfeltet mellem frigjorthed, bornerthed og misbrug – og den omhandler kærlighed og venskab og 70’erne.

Begge bøger er blevet rost af anmelderne – og på det nærmeste fordømt…

6 kommentarer

 1. Dejligt med nyt! God vind!
  Vi ses på Twitter 😉

 2. Flaskepost…
  Titlen alene er pirrende:
  Den, som flaskehalsen peger på?
  Finder du en flaskepost?
  Sender du en?
  Eller går det begge veje?

  Spændende!

 3. Dejligt med lidt nyt fra dig – det lyder spændende med “flaskeposten”, men hvor var det synd, du skrottede blogbogen. Og ja, det er i det hele taget synd at blogland ligger så øde hen.

 4. uha det spørgsmål kender jeg godt, dels fordi jeg også har måttet opgive et par projekter pga udløbsdatoen men også fordi jeg har en tendens til at synes at noget er færdigt bare jeg selv har skrevet det ned – og så gider jeg ikke beskæftige mig med hele udgivelsesprocessen til stor irritation og manglende forståelse hos dele af min omgangskreds. 😦

 5. En flaskepost er (vist oftest) et råb om hjælp, men tillige en besked, afsenderen ikke kan vide sig sikker på når frem til den rette læser – og som modtageren ikke altid kan bestemme afsenderen af. For hvem er det, der taler dernede fra dybet? Og er jeg mon den, der tales til?
  Glimrende titel: Klassisk, men med mange bibetydninger. 🙂

  Tillykke med Aller-kontakten. Det lyder spændende. Måske man får mere at vide hen ad vejen?

 6. Tak for rare hilsner 🙂

  Håber, jeg får styr på min Flaskepost og alt det, der ligger i den. I hvert fald er skriveprocessen givende og krævende – hvilket aldrig i sig selv er garanti for værkets kvaliteter…

  Ja, Harning, nogle gange kan det også være helt svært at forklare andre, hvad men egentlig arbejder på – et værk, som med tiden skrottes, kan godt være kimen til et nyt værk, som bliver til noget (synligt) – og så fremdeles.
  I det hele taget synes jeg, at det er så vanskeligt at forklare, hvad jeg selv arbejder på – det er svært at se skoven for bare træer, og så bliver jeg også underligt genert ved det…

  Pia: Ja, det var egentlig en skam med bloggebogen, men jeg kunne mærke, at jeg ikke havde pondus til at gennemføre den – var ikke vidende (eller engageret) nok. Og så dette skred bort fra bloggeverdnen – over til Facebook (og Twitter) – jeg følte lidt, at jeg var ved at skrive en bog om noget som fjernskriverens eller telegrafens smarte muligheder! :-).
  Der er virkelig blevet markant mere stille i bloggeland – underligt at opleve…

  TC: Allertingen er ganske dejlig – ord, der giver penge, kort og godt – modsat hvad de skønlitterære bøger oftest gør :-).
  Jo, måske giver jeg et hint her på bloggen, når jeg en dag kan læses i et af de mangefarvede blade – men der er lang produktionstid inden for det felt, så det varer lidt, før mine bidrag er på.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: