(Jeg hvisker et højt hurra for Hans og sneglen)

Snegl(Han vil ikke fejres, så jeg nøjes med at hviske dette: I dag udgives et nyt værk af min skrivefælle og kære ven gennem 8 års medgang og modgang Hans Schmidt Petersen: Krimien Sneglens Hus. Bogen er hans ottende, og den er en gedigen krimi uden nykker, holdt i forfatterens sædvanlige smukke sprog, med en spændende handling – og – trods det morderiske – en ny ømhed i tonen, som klæder forfatteren uendelig godt.
Og jeg er så glad og stolt. Det her er godt gået.)

Læs mere om bogen her.

Om forfatteren se Wikipedia her.

6 kommentarer

 1. Han må være et ganske særligt menneske og en ganske særlig skribent, sådan som du omtaler ham. Og godt nok er jeg ikke til krmi, meeeen det her må jeg vist udforske 🙂

 2. Ja, Hans er et helt særligt menneske og en helt særlig forfatter.

  Som forfatter har han et sprog, en terrængående begavelse og en empati med det usigelige (og en evne til at udtrykke det), som er helt speciel.

  Som menneske – ja, jeg vil nøjes med den del, der berører den “officielle” side af mig: Uden hans opmuntring og kompromisløse sparring var jeg aldrig nået frem til at skrive noget, der kunne udgives. Det glemmer man ikke.

  Hvis du ikke er til krimier (det er jeg egentlig heller ikke, men denne har så meget andet end krimi i sig), vil jeg varmt anbefale dig Hans’ Den gode Amerikaner som supplement.
  Den er rent ud genial – og ingen krimi, selv om den vist blev markedsført som noget i den stil. (Som Angela Brink skrev i en begejstret anmeldelse af den: “Genial ikke-krimi”.)

 3. Glæder mig allerede….!

  (Bonus-info: jeg flytter til Skanderborg 1.December, hvilket jeg kunne håbe og ønske ville afstedkomme et mini-litteraturtræf med Østjyske interessefæller?! Ja? )

  Knus

 4. Hvor hyggeligt! Ja, bestemt, vi skal finde ud af noget – så er vi jo næsten naboer :-).
  (Skal lige over en lille hurdle “lige om lidt” – en tur under kniven med pænt lang rekreation bagefter – men derefter: Herligt!)

 5. Rettelse: Angela Brink anmeldte Den gode Amerikaner under overskriften: “Genialt foruroligende ikke-krimi”.

  http://politiken.dk/boger/skonlitteratur_boger/article166987.ece

 6. Hold da op: det er sjældent man møder så utilsløret en begejstring hos en anmelder. Dét må udforskes nærmere!!! (altså den bog, der vækker en sådan begejstring 🙂 )

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: