Mit rodfæste

Billede

Folk, der kender mig fra mine bøger, manuskripter, blogs eller FB, har nu og da en passant givet udtryk for, hvor de tror, jeg bor. Det er meget sjovt – og tankevækkende. Nogle er sikre på, at jeg bor i en gulstensvilla i et parcelhuskvarter, andre mener, at jeg nok bor på et større nedlagt landbrug med fire længer og en mark med får og måske en dekorativ hest.

Men jeg holder ikke til i nogen af delene. Mit hjem er et forbygget træhus, der både ude og inde ligner noget, som af uvisse årsager har vokset sig for stort til Christiania, men ellers ville fitte pænt ind. Foran huset løber en alt for befærdet landevej, men lige bagved ligger en af Danmarks mest øde og ukendte skove.

Det bedste ved huset er haven – ihvertfald om sommeren. Den er pænt stor og en blanding af vildnis, træer, roser, blomsterskråninger og terrasser. Og så er der drivhuset, som jeg elsker for dets tomater og dets stilhed og lunheden på kølige dage.

Indendørs er der mange farver, synes vores gæster, og så er der små rum, slidte gulve, kludetæpper, bøger og ofte mange blomster. Samt en welsh corgi, som elsker dem, den kender, men ikke andre.

%d bloggers like this: