Ane-Marie Kjeldberg: liv & bøger

DOT_8013Ane-Marie Kjeldberg har under pseudonym skrevet journalistisk/faglitterært siden 1994. Siden 2000 har hun målrettet arbejdet skønlitterært.

Hun er medlem af Dansk Forfatterforening.

Ane-Marie Kjeldberg er født i 1960 af forældre, som læste både professionelt og af lyst. Læseriet smittede.
Hun er uddannet inden for voksenpædagogik, suppleret med studier i klassisk filologi og ditto arkæologi.

Kjeldberg har arbejdet som blandt andet omstillingsdame (for kendere: ved et omstillingsbord med ”propper”), kunsthåndværker og galleribestyrer. Inden for det skriftlige har hun været freelanceskribent, skrivekursusholder, tekstrådgiver, forlagskonsulent og -korrekturlæser bl.a. freelancetilknyttet forlagene Hovedland og Facet inden for områderne korrektur, efterresearch og redigering samt idéudvikler for et forlag med speciale i erotiske lydbøger.

Hun er gift og mor til tre børn, har en gammel præference for Blicher, Pontoppidan, Ford Maddox Ford, Edgar Lee Masters og Einar Már Gudmundsson, men fordyber sig i disse år i japanske forfattere som Oe, Yoshimoto og Murakami – samt en hulens bunke krimier. Grue og Fossum glider godt ned.

Forfatteren er født i Silkeborg, har boet i Oslo og på Sjælland, men er nu tilbage i det østjyske.

Fast sparringssamarbejde med forfatterne Hans Schmidt Petersen og Reinhard Klahn.

Bibliografi:
‘Keramik’ (roman), 2004, eForlaget (e-bog, ikke længere tilgængelig)
‘Fred og Ro’, 2007, Facet
’Marcipansøstre’, 2008, Facet
‘Spark i din forfatterrøv’, 2012, Forlaget Jansson
‘Fald nu ned – skriv en solsort’, 2013, Forlaget Jansson
‘Aktstykker: 11 erotiske gradueringer’, 2014, E-rotika|Forlaget Jansson
‘Stress-kollaps. Nødhjælpsguide‘, 2014, Forlaget Jansson
‘Nat’ (erotisk novelle), 2014, E-rotika|Forlaget Jansson
‘Forfatterord til forfatterspirer’ (interviews med Kim Leine, Steen Langstrup, Hans Schmidt Petersen, Anita Lillevang, Brian P. Ørnbøl, Michael Næsted Nielsen, Per Lau Jensen, Dorte Hummelshøj, Reinhard Klahn og Lene D. Møller), 2014 (Forlaget Jansson)
‘Dén jul i Berlin’ (erotisk novelle), 2014 (E-rotika|Forlaget Jansson)
‘Dén jul i Berlin’ (erotisk novelle) (lydbog), 2014 (Lindhardt og Ringhof)
‘Aktstykker: 11 erotiske gradueringer’ (lydbog), 2015 (Lindhardt og Ringhof)
‘Forfatterord til forfatterspirer’ (interviews med Kim Leine, Steen Langstrup, Hans Schmidt Petersen, Anita Lillevang, Brian P. Ørnbøl, Michael Næsted Nielsen, Per Lau Jensen, Dorte Hummelshøj, Reinhard Klahn og Lene D. Møller) (lydbog), 2015 (Lindhardt og Ringhof)
Bidrag til antologien ‘Udsøgt’, 2015 (Byens Forlag)
‘Jeg får Døden’ (krimi), 2015 (Candied Crime)

Se også:

Forfatterskoling

Skriveproces

Skriveophold

Igangværende arbejde

Billeder

Reklamer

15 kommentarer

  1. Jamen, det lyder jo interessant, AM, vi bor jo her i det samme område. Har dog ikke læst noget af dig endnu, men det vil jeg gerne. Kan du lånes på biblioteket ?

  2. Velkommen til Dropskogeriet, Ann-Charlotte.

    Fred og Ro er (på vej) på en del biblioteker, så jeg kan i hvert fald bestilles

    Det glæder mig meget, at du gerne vil læse mig.

  3. Nu er jeg nysgerrig – hvad er erotiske lydbøger?

  4. Det er i dette tilfælde erotiske noveller indtalt (vistnok af skuespillerelever) på CD og vistnok med en vis musikbaggrund. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har fået hørt ret meget af det færdige produkt. Og jeg var også kun medvirkende idéudvikler på dele af starten af projektet. Den endelige udformning stod forlagsbossen for.
    Men forlagets udgivelser kan lånes på biblioteket, så man kan få hørelse for sagn 🙂

  5. Ok- godt så. Kunne bare ikke lade være med at associere
    til en svensk forfatter jeg kendte engang, der i erkendelse af at de store penge ikke lå i de skønlitterære romaner som han både var dygtig til at skrive og også selv helst skrev – så oversatte han bla japanske karatefilm, for som han sagde: Det er jo bare en masse stønnen og det er hurtigt gjort.
    Og så var det jeg ligesom kunne høre de der erotiske lydbøger for mit indre øre, og har siddet med et smil på læben hele dagen 😀

  6. He-he – ja, det kunne være, der var en niche der :-).
    Måske forskellige niveauer af grynt og pust – light, medium og heavy… Eller noget 🙂
    Tjohh…

  7. Godt billede!

  8. Tak skal du have :-).

  9. Ja – det der lige gik til hjertet var billedet! Du ser helt tilfreds ud 🙂
    Kh

  10. Hey Kjeldberg!

    Hvordan går du har det? Er det for tidligt, at ønske dig god jul og tak for tiden, der er gået? 😉
    Kh
    Lonni

  11. He-he. Ja, jeg ligner en kat, der har været i flødeskålen, er jeg bange for. Det var også en sød fotograf…

    Huh, er det allerede jul?! Jeg er lige kommet hjem fra mit skriveophold i den fjerne, herlige skrivehule og fik et chok, da jeg så hvor langt ned det hjemlige kalenderlys er brændt – hold da op…
    Men lad os bare sige god jul og dejligt, godt nytår – samt tak for det gamle 🙂

    Alle gode ønsker for dine skriverier i det nye år, Lonni.

  12. Hej Kjeldberg – og godt nytår!
    Jeg har tænkt mig at sende mit manuskript til novellesamlingen “Skyldsejler” til forlaget Facet. Er der noget særligt jeg skal være opmærksom på mht. Facet – nogle geniale råd fra dig?

    Thanks på forkant 🙂

    Storm

  13. Held og lykke med projektet, Storm :-). Geniale råd mht. Facet? Jeg tror, forlaget er som de fleste forlag, når det handler om manuskriptindsendelse. Så det sædvanlige: Et velkorrigeret, velbearbejdet manuskript og ditto følgebrev. Men det kender du jo.
    Ellers? Jo, hvis jeg ikke tager fejl, så er Sebastian meget åben for PR-ideer – så har du en ny og kreativ idé til at sælge din novellesamling, så ti ikke med det :-).

    Alle gode ønsker for sagen – og godt nytår til dig også!

  14. Hej Kjeldberg

    Spændende lille historie om din mor og Dr. Margrethe -at de samtidig købte en regnfrakke i Magasin. Mon det er den røde regnfrakke Margrethe har på i gamle TV-klip, da prinserne var små?

  15. Hej Black Beauty – og velkommen
    Der skulle jeg lige tænke lidt – jeg tror du henviser til en lille anekdote hos Milos Vendettas på en post vedr. pudsige kende-en-kendis-historier :-).

    Det har ikke været, da prinserne var ganske små, for indkøbet har vist fundet sted en påske i 77-79 :-).

    Min mor opdagede i øvrigt først, hvem den høje, velklædte dame var, da damen trak sig hastigt væk, idet min mor nærmede sig samme regnfrakkestativ, som denne beskuede. Min mor havde ganske vist undret sig over, at Magasin Århus’ frakkeafdeling var besynderligt tom på denne travle forretningsdag – og over, at der stod en mand ved indgangen til frakkeafdelingen og “så sig nervøst om”.
    Min mor trak sig diskret væk fra Margrethe og de røde frakker og hen til et helt andet farvetema – hun kom hjem med en flødefarvet/beige regnfrakke i trenchcoat-snit. Meget elegant! Men ikke rød! Den røde gik til vor monark 🙂

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: