Forfatterskoling

507097_typewriter.jpg

Hvordan jeg har lært:

 • 10-11 års sparringsudveksling med den dansk-tyske forfatter Hans Schmidt Petersen (“et kontinuert gensidigt skrivekursus” som Schmidt Petersen har benævnt det)
 • Udvekslet sparring med forfatteren Reinhard Klahn siden 2000
 • Praktisk erfaring som tekstkonsulent, manuskriptrådgiver og korrekturlæser siden 2002-2003. Opgaver inden for korrekturlæsning, sproglig gennemgang og efterresearch for forlaget Hovedland siden primo 07. Eksterne redaktøropgaver for forlaget Facet siden ultimo 07
 • Dansk Forfatterforenings kursus i flowskrivning sept. 2007 (kursusleder Bo Skjoldborg)
 • Sommerkursus i kreativ skrivning 2009 (kursusleder Dorthe Nors)
 • Arbejde som tekstforfatter for blandt andet Aller siden 2009

2 kommentarer

 1. Åh, Ane-Marie – det du arbejder med, er jo det, jeg selv gerne vil arbejde med. Hvordan gafler man sådanne opgaver? Nogle særlige fif, du vil dele med mig?

 2. Min tilgang har været lidt underligt sidelæns. Jeg begyndte som privat sparringspartner gennem nogle år for omtalte Hans + en anden forfatter. Et par andre fulgte.
  Hans gav mig en smuk anbefaling, som satte mig i gang med at korrekturlæse og rådgive via en hjemmeside. Andre anbefalinger fulgte, – og dermed mere arbejde.

  Hovedland lærte jeg at kende, fordi man var på nippet til at udgive mig – og altså kendte mit sprog etc. Her læste man Hans’ anbefaling m.fl. – og så blev jeg sat i arbejde.

  Facet kender mig via min udgivelse der (plus den kommende). Forlæggeren har desuden selvfølgelig hørt om mit “civile” virke og fik brug for kompetencer som mine – og så blev jeg sat i arbejde der.

  Jeg ved ikke, om der er så meget fif at hente ud af det… Det har nok i høj grad været tilfældighedernes spil, der bragte mig i gang. Og så en lang “læretid” som privat sparrer (som også selv modtog sparring), en tid, som jeg slet ikke vidste ville være en læretid til et erhverv.

  Men med henvisning til din uddannelse må du jo kunne søge direkte på de forskellige forlag – du må kunne gå den mere direkte vej.
  Held og lykke og krydsede fingre for det 🙂

  I øvrigt har jeg muligvis kontakt til en opgave, som kunne interessere dig – sender dig lige en mail om lidt!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: